Zonnebrillen: geniet in alle veiligheid van de zon

Zonnebrillen: geniet in alle veiligheid van de zon

Een zonnebril is een investering in de gezondheid van je ogen.
Je ogen beschermen tegen UV-stralen is essentieel om schade door langdurige blootstelling aan zonlicht te voorkomen.

Onze premium zonnebrillen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen om optimale bescherming tegen schadelijke UV-stralen te garanderen. Bovendien zijn onze glazen verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten om bij je persoonlijke stijl te passen en tegelijkertijd maximale bescherming te bieden.

Met onze zonnebrillen kun je veilig van de zon genieten, of je nu op het strand bent, in de auto zit of een wandelingetje door de stad maakt. Onze lenzen bieden een uitzonderlijk helder zicht en verminderen schitteringen voor een comfortabele en plezierige kijkervaring.

Laat zonlicht je zicht niet beïnvloeden. Investeer vandaag nog in een zonnebril van topkwaliteit en geniet veilig en stijlvol van de zon.

CE-merkteken
Om in de Europese Unie verkocht te mogen worden, moeten zonnebrillen leesbaar, zichtbaar en onuitwisbaar voorzien zijn van de "CE"-markering. Deze markering wordt door de fabrikanten zelf aangebracht om aan te tonen dat hun producten voldoen aan de Europese normen.

Wat betekent de CE-markering?
De CE-markering is in het leven geroepen onder Europese wetgeving om de wetten voor producten die binnen de EU worden verkocht te harmoniseren. Een product met CE-markering kan vrij circuleren in heel Europa, omdat het voldoet aan de normen voor gezondheid, milieubescherming en veiligheid.

Voor optimale bescherming moet rekening worden gehouden met twee criteria: de index en de tint van de glazen.

Beschermingsniveau
De CE-markering op zonnebrillen geeft het beschermingsniveau tegen schittering aan. Er zijn 5 beschermingsniveaus, van 0 tot 4, van laag naar hoog.

Voor puur cosmetisch gebruik heeft index 0 of 1 de voorkeur. Voor minimaal zonlicht, glazen 2. Voor zonnige omgevingen worden glazen met index 3 aanbevolen. Index 4 moet worden gereserveerd voor moeilijke omstandigheden - sneeuw en zee.

Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen voor brillenglazen die puur esthetisch zijn of die je ogen beschermen tegen de zonnestralen op open zee of in de bergen.

Voor de beste bescherming van je ogen kun je echter het beste kiezen voor een bril met een index van 3 of hoger, die vrij donker is.

Zelfs helder glas filtert UV-stralen gedeeltelijk.

Categorie 0: helder of licht getint glas, geschikt voor gebruik binnenshuis of als de lucht nevelig is.

Categorie 1: licht getint glas, voldoende voor weinig zonlicht

Categorie 2: matig getint glas, geschikt voor gemiddeld zonlicht

Categorie 3: donker glas, geschikt voor sterk zonlicht (galm, zee, bergen, enz.)

Categorie 4: zeer donker glas, ideaal voor extreme helderheid en sterk zonlicht (gletsjers, watersport, enz.)

Getinte glazen

De tint kan ook een rol spelen in deze index. Eenvoudig gezegd komt index 0 overeen met heldere brillenglazen en index 4 met zeer donkere brillenglazen.

De kleur speelt een belangrijke rol bij het elimineren van ultraviolette straling - UVA en UVB. Er zijn verschillende filtercategorieën, variërend van 0 tot 4 - of van 0 tot 4, d.w.z. van 15 tot 89% lichtabsorptie.

Er zijn 5 tintcategorieën voor zonnebrillen, ingedeeld op basis van het percentage gefilterd licht en het aanbevolen gebruik.

De 5 hoofdkleuren zijn als volgt:

  • Grijs: Grijs geeft kleuren natuurgetrouw weer zonder het zicht van de drager te vervormen. Het is het ultieme comfort en veelzijdigheid voor activiteiten in de stad.

  • Bruin: Bruin verhoogt het contrast en verbetert het zicht.

  • Groen: Groen beschermt de ogen tegen schittering. Voornamelijk gebruikt op zonnebrillen om de waarneming van nuances te verbeteren. Groen heeft een rustgevend, ontspannend effect dat visuele vermoeidheid beperkt zonder de kleurweergave te veranderen.

  • Geel of oranje: Geel verbetert de waarneming van reliëf, kleuronderscheid en contrast. Geel verbetert de contrastzichtbaarheid bij weinig licht, mist, enz.

  • Blauw of violet: geeft stijl en bescherming (gematigd zonlicht)

  • Roze of rood: esthetisch, maar niet aanbevolen bij weinig licht

Op zoek naar een uniek zonnebrilmontuur?

We hebben een breed assortiment zonnebrillen om uit te kiezen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Laatste nieuws